Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί, μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού μας «Καλαμάτα Ξεκινάμε».

Η επικεφαλής κ. Μαρία Οικονομάκου ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα αλλά και από τα στελέχη της Διεύθυνσης σχετικά με τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί σε επίπεδο Δήμου ενώ δεν παρέλειψε να τα καταγράψει, έτσι ώστε να παρουσιαστούν άμεσα συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες λύσεις.

Το έργο που επιτελείται από το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολο και επίπονο, καθώς όλοι γνωρίζουμε την υποστελέχωση που υφίσταται το αστυνομικό σώμα.

Τα αποτελέσματα κρίνονται ως θετικά σε σχέση με τη δύναμη του σώματος, ωστόσο τα προβλήματα -ιδιαίτερα της παραβατικότητας- παραμένουν εμφανή, γι’αυτό κι εμείς θα είμαστε δίπλα τους και ανοιχτοί σε πάσης φύσεως μελλοντικές συνέργειες.

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο συναντηθήκαμε σήμερα, με στόχο να ενημερωθούμε για τα καίρια ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, ο κ. Ξυγκώρος αλλά και μέλη του Επιμελητηρίου παρουσίασαν θέσεις και προτάσεις ενώ από πλευράς του Συνδυασμού μας δόθηκε η δέσμευση περαιτέρω συνεργασίας προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα :

• Άμεση αξιοποίηση των Πρώην Σχολών Παπαφλέσσα,

• Κοινός βηματισμός όσο αφορά μεγάλα θέματα υποδομών και αναπτυξιακού σχεδιασμού με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε ομάδες εργασίας,

• Συμμετοχή εκπροσώπων των επιχειρηματιών σε επιτροπές με συναφή θεματολογία,

• Συνεργασία για ζητήματα σχετικά με την ορθή λειτουργία της αγοράς, την ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, το παρεμπόριο, τη βελτίωση των υποδομών των εμπορικών κέντρων, κτλ.

Εγκαίνια κελιού Παπαφλέσσα στην Ι.Μ. Βελανιδιάς

Εγκαίνια κελιού Παπαφλέσσα στην Ι.Μ. Βελανιδιάς

Στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς βρεθήκαμε χθες βράδυ, σε μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στον «μπουρλοτιέρη των ψυχών» Παπαφλέσσα, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κελί του Παπαφλέσσα -ο οποίος ήταν μοναχός στη Βελανιδιά- καθώς και το νέο Λαογραφικό Μουσείο.

Πολλά συγχαρητήρια στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στα παιδιά και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το «ζωντανό» αυτό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.#kalamataksekiname

“Η Κοινωνική Πολιτική Βασική Προτεραιότητα του Δήμου Μας!” – Μαρία Οικονομάκου

“Η Κοινωνική Πολιτική Βασική Προτεραιότητα του Δήμου Μας!” – Μαρία Οικονομάκου

Στον.. αέρα βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι γονείς παιδιών και εφήβων που χρειάζονται ειδικές θεραπείες, καθώς ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν μέσω του Οργανισμού.

Καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά αρκετές οικογένειες του Δήμου μας, η επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» κα Μαρία Οικονομάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους γονέων αλλά και θεραπευτών, με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση της για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στη μείωση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ αλλά και στην αύξηση της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας καθώς, θα πρέπει να προσκομίσουν νέα γνωμάτευση για το υπάρχον πρόβλημα υγείας η οποία και θα ανανεώνεται κάθε 4 μήνες, γεγονός που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ζωή των παιδιών, και ιδίως αυτών με μη αναστρέψιμη κατάσταση υγείας.

Η κα Οικονομάκου σε δηλώσεις της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αδιαπραγμάτευτα δίπλα στους γονείς, στους θεραπευτές και κυρίως στα παιδιά που πλήττονται από την τεράστια αυτή αδικία. Για μια ακόμα φορά, ενώνω τη φωνή μου με τις δικές σας, καθώς ο αγώνας σας και τα δίκαια αιτήματά σας θα διασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά μια αξιοπρεπή και ισότιμη διαβιώση.

Η Κοινωνική Πολιτική επιβάλλεται να αποτελεί την βασική προτεραιότητα κάθε Κράτους αλλά και Δήμου, καθώς ο Δήμος ουσιαστικά αποτελεί τον πρώτο δέκτη των κοινωνικών προβλημάτων.

Γνωρίζετε ότι καθ όλη τη διάρκεια της εμπλοκής μου με τα κοινά του Δήμου Καλαμάτας, ήμουν πάντα αρωγός σε συνεργασίες με φορείς της κεντρικής εξουσίας, στοχεύοντας στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τμήμα των προβλημάτων της καθημερινότητας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Καθώς έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, όλη η ομάδα του «Καλαμάτα Ξεκινάμε» δεσμεύεται πως από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών και μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, θα ανταποκριθεί καίρια σε ανάλογες ανισότητες που πλήττουν τους συμπολίτες μας.

Αυτό έκανα άλλωστε προσωπικά στο παρελθόν, αυτό κάνω και τώρα, αυτό θα κάνω και ως η επόμενη Δήμαρχος Καλαμάτας. »

Επίσκεψη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην FOOD EXPO

Επίσκεψη ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην FOOD EXPO

Δυναμικό ήταν το παρών των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων στην FOOD EXPO, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α Ευρώπη, αλλά και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς. Η επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Μαρία Οικονομάκου επισκέφθηκε τα περίπτερα τους, συνομίλησε μαζί τους ενώ δεν παρέλειψε -μαζί με την ομάδα της- να καταγράψει τους προβληματισμούς αλλά και τις ανησυχίες τους. 

Παρουσίαση νέων υποψηφίων συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε

Παρουσίαση νέων υποψηφίων συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε

Τους νέους υποψήφιους του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε παρουσίασε σήμερα στις 2μ.μ. στο πολυχώρο Α49 η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Μαρία Οικονομάκου. Η κ. Οικονομάκου ανάφερε τα εξής:

Σας καλωσορίζω για μια ακόμα φορά στον καθιερωμένο πια χώρο των τακτικών παρουσιάσεων των πολιτικών θέσεων και των υποψηφίων τού συνδυασμού μας, «Καλαμάτα Ξεκινάμε».

 Στους κόλπους του συνδιασμού μας υπάρχει εδώ και καιρό σε εξέλιξη μία συζήτηση , σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να σηματοδοτήσει  ένας αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πάνω ή πολύ πάνω απο το υποχρεωτικό όριο που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος για το Δήμο Καλαμάτας. Εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η νομική δυνατότητα για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του συνδιασμού μας,επιπλέον προσώπων,εκμεταλλευόμενοι το προαιρετικό bonus του νόμου,ενώ , στον αντίποδα αυτής της σκέψης, διατυπώθηκε ο προβληματισμός για το κατά πόσον ο επιπλέον αυτός αριθμός αντιστοιχεί στην ουσιαστική δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων ή απλά υπηρετεί σκοπιμότητα ανέξοδου εντυπωσιασμού των συνδημοτών μας.Αποφάσισα να υιοθετήσω τη δεύτερη εκδοχή ,γι’ αυτό και ο συνδυασμός μας θα οριστικοποιηθεί στον αριθμό των 45 περίπου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Από την πρώτη κιόλας παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού μας,κάλεσα όλους τους υποψήφιους Δημάρχους σε δημόσιο διάλογο, για την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων του Δήμου μας. Είπα,χαρακτηριστικά,ότι πρέπει να εξειδικεύσουμε τις οραματικές διακηρύξεις,με μέτρα χειροπιαστά και ορισμένα.Δεν ωφελούν οι  γενικολογίες και τα κοινότοπα.Έκανα,επίσης,πρόταση για την από κοινού δρομολόγηση των διαδικασιών ανακήρυξης του Ταϋγετου ,ως εθνικού δρυμού,και  πρότεινα,ακόμα,τη διενέργεια κοινής δημοσκόπησης. Δεν πήρα καμμία απάντηση , εκτός από τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κουκούτση στην τελευταία μου πρόταση.

Σήμερα , θέλω να απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους για δημόσιο διάλογο των συνδυασμών μας, με στόχο να οριστικοποιήσουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα δεσμεύουν οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή εκλεγεί, για την αντιμετώπιση των θεμάτων

  • Της  διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας
  • Της αποκατάστασης των φθορών στους δρόμους του Δήμου μας
  • Της διασφάλισης της ποιότητας των εκτελουμένων δημοτικών έργων

Με χαρά σας παρουσιάζω τους νέους μας υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους:

  • ΓΑΤΣΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  ,  Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
  • ΛΙΑΠΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  Εκδότης  FARE NEWS  , Ιεροψάλτης , Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  6ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
  • ΜΙΝΤΖΑ ΣΟΦΙΑ ,Δημόσιος υπάλληλος – Εφοριακός

Απόφοιτη τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κάτοχος  Μεταπτυχιακού  τίτλου στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο Aberdeen Σκωτία.

  • ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός ,αποφ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  • ΝΑΖΕ  ΔΑΒΕΡΟΥ Π. , Εκπαιδευτικός ,αποφ Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Αθήνας ,Συγγραφέας παιδικών βιβλίων
  • ΝΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , Αξιωματικός ε.α.
  • ΤΣΙΧΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ , Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός  , απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών