Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

Την Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας επισκέφτηκε η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας κα Μαρία Οικονομάκου, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας. Η ίδια, είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Ν.Αρκαδίας-Ν.Λακωνίας-Ν.Μεσσηνίας και Νήσου Κυθήρων κο Απόστολο Κοσμόπουλο για θέματα και προβλήματα του κλάδου ενώ περαιτέρω συνομίλησε με υπαλλήλους της Υπηρεσίας αλλά και πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν -ο καθένας από την μεριά του- τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο στις καθημερινές τους συναλλαγές όσο και σχετικά με την τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην Σπερχογεία

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στην Σπερχογεία

Τη Σπερχογεία επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, συνοδευόμενη από μέλη του συνδυασμού μας.
Η κα Οικονομάκου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι της ανέφεραν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, τα έργα που περιμένουν, αλλά και τις προτάσεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της.
Η ίδια, επανέλαβε την προγραμματική της δέσμευση για ισομερή κατανομή των έργων σε όλες τις περιοχές του καλλικρατικού Δήμου και όχι μόνο στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και την έντονη συνεργασία που θα έχει με το τοπικό συμβούλιο για το σχεδιασμό παρεμβάσεων και εύρεσης πόρων, με σκοπό τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών δομών της. «Κυρίαρχος στόχος του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» είναι η μόνιμη συνεργασία με όλα τα τοπικά συμβούλια του Δήμου, έτσι ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να προωθούν τα σημαντικά για τη περιοχή τους ζητήματα και να σχεδιάζουμε από κοινού τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στα γραφεία ΔΕΔΔΗΕ

Επίσκεψη Συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ξεκινάμε στα γραφεία ΔΕΔΔΗΕ

Επίσκεψη στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Καλαμάτα πραγματοποίησε η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού μας. Η κα. Οικονομάκου συνεχάρη το προσωπικό για τον άψογο επαγγελματισμό του αλλά και για τις προσπάθειες του, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ περαιτέρω είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Καράμπελα. 
Μεταξύ άλλων, τονίστηκε το θέμα της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο, ο μελλοντικός του προγραμματισμός, καθώς και η δέσμευση για εντονότερη συνεργασία, έτσι ώστε έργα που έχουν να κάνουν με αναπλάσεις και καλλωπισμούς περιοχών, να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εργασίες υπογειοποίησης, με στόχο τη λιγότερη δυνατή όχληση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.

Συνέντευξη υπ. Δημάρχου Μαρίας Οικονομάκου στο ΘΑΡΡΟΣ

Συνέντευξη υπ. Δημάρχου Μαρίας Οικονομάκου στο ΘΑΡΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέντευξη της επικεφαλής του συνδυασμού μας Μαρίας Οικονομάκου, σήμερα στο ΘΑΡΡΟΣ News 🗞 Ευχαριστούμε πολύ! 🙌🏼

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Θάρρος” της υποψήφιας  Δημάρχου Καλαμάτας

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει.
Βλέποντας ή συνομιλώντας με τέτοιου είδους άτομα, προσωπικά, διακινδυνεύω την εξαγωγή συμπερασμάτων παρατηρώντας μικρές «ασήμαντες» κινήσεις στις παρέες, στον εργασιακό χώρο και στο «δάσος» του καθεμέρα, όταν συγχρωτίζομαι με γνωστούς και αγνώστους. Και συνήθως δεν πέφτω έξω. Διότι τα γνωρίσματα αυτά αποκαλύπτουν πειστικά τον εσωτερικό κόσμο του άλλου.
Χωρίς να θέλουμε, να προκαταλάβουμε απόψεις και γνώμες, πιστεύουμε ότι η Μαρία Οικονομάκου ανήκει στους παραπάνω χαρακτήρες ανθρώπων. Δοτική, απλή, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις…
Όταν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, ξαφνιαστήκαμε, αλλά έδειχνε αποφασισμένη. Η συνέχεια θα δείξει, αν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που επιβάλλεται να φέρει σε πέρας.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί της πολιτικά. Οι ερωτήσεις μας και οι απαντήσεις της είναι στην κρίση του καθενός σας…

– Κυρία Οικονομάκου, κάποιοι επικεφαλής από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που διεκδικούν μαζί με εσάς το δήμο Καλαμάτας, σας κατηγορούν ότι ήρθατε από το πουθενά, χωρίς την απαραίτητη γνώση, για να διοικήσετε το μεγαλύτερο δήμο της Μεσσηνίας. Ποια είναι η δική σας θέση στο παραπάνω επιχείρημα.
Ο ισχυρισμός αυτός μου προκαλεί θυμηδία. Και φαίνεται ότι μπροστά στην εκλογική σκοπιμότητα κάποιοι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμα και την αξιοπρέπειά τους. Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι παρά υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου, αν ισχυρίζεσαι ότι η Μαρία Οικονομάκου, πρώτη δημοτική σύμβουλος, Αντιδήμαρχος για πολλά χρόνια, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με πανθομολογούμενα επιτυχημένη συμμετοχή και προσφορά στα δημοτικά πράγματα, δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για τη διοίκηση του μηχανισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος δεν κρίνεται από το αν έχει ειδικές γνώσεις π.χ. στην πολεοδομία, τη συγκοινωνιολογία ή τις νομικές υποθέσεις που απασχολούν το Δήμο. Αξιολογείται με βάση την ικανότητά του να εμπνέει τους συνεργάτες του, να κινητοποιεί το προσωπικό του Δήμου, να επιλέγει τους ικανότερους και να αποφασίζει το ορθότερο και επωφελέστερο για τους δημότες του, ανάμεσα στο πλήθος των εισηγήσεων που θα πρέπει να του κατατίθενται για κάθε θέμα, από τους ειδικούς επιστήμονες των αντίστοιχων κλάδων.
Το ήθος και η εντιμότητά του είναι μία άλλη σημαντική παράμετρος κρίσης των προσόντων του Δημάρχου. Υπάρχει, άραγε, έστω και ένας συνδημότης μας που θα μπορούσε να με κατηγορήσει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, έδωσα αφορμή ανεντιμότητας και αδιαφάνειας στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων; Η μέχρι τώρα πορεία μου είναι τιμή μου και, ταυτόχρονα, πιστεύω, εγγύηση για τον τρόπο που θα πολιτευθώ σαν νέα Δήμαρχος.

– Υποστηρίζετε την άποψη ότι δεν υπόσχεστε λαγούς με πετραχήλια αλλά κόπο, δουλειά και προσπάθεια για τις γειτονιές, για την απλή αλλά πολύτιμη καθημερινή ζωή των Καλαματιανών σε όλο το εύρος του δήμου;  Με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;
Στη τελευταία μου ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο τόνισα ότι, αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, πρέπει να είμαστε συχνά δυσάρεστοι. Ο ρόλος του πολιτικάντη δεν μου ταιριάζει. Αντίθετα, διεκδικώ τη σοβαρότητα τού υπεύθυνου πολιτικού. Αναγνώρισα από την πρώτη στιγμή, έστω και αν δυσαρεστώ τους συναδέλφους μου της πλειοψηφίας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτά που εγώ θεωρώ ως παραμένοντα προβλήματα.
Δηλαδή, ιδιαίτερα, την κατάσταση της δημοτικής οδοποιίας, τη μη αξιοποίηση της περιφέρειας, το πρόβλημα των απορριμμάτων, το κόστος των δημοτικών τελών. Δεν αποποιούμαι της ευθύνης μου στο βαθμό που είχα αποφασιστικό ρόλο στη διαχείριση των παραπάνω. Αλλά ένα είναι βέβαιο: ο έλεγχος της ποιότητας των δημοτικών έργων είναι, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, ελλιπής, αν όχι σοβαρά προβληματικός.
Στη διαχείριση των σκουπιδιών δεν υπήρξε στιβαρή και συνεπής διεκδίκηση λήψης μέτρων και υλοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών. Δεν αξιοποιήθηκε, στο βαθμό που ήταν δυνατό, η δημοτική περιουσία, ώστε να προκύψει περίπτωση μείωσης των δημοτικών τελών και, σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε σχεδιασμός για κάτι τέτοιο.
Στο επίπεδο ανάδειξης των γειτονιών του Δήμου, δεν μελετήθηκε σοβαρά η δυνατότητα προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών καθεμιάς και δεν σχεδιάσθηκε η ανάδειξή τους σαν πόλων αναγκαίας επισκεψιμότητας.
Στο τομέα μάλιστα αυτό είναι αμφίδρομη η σχέση ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του Δήμου και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αφού, για την τελευταία, η κινητοποίησή της, θα έχει αναμφίβολο εμπορικό κίνητρο, αν προηγούμενες δημοτικές ενέργειες έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες γι’ αυτό προϋποθέσεις και συνθήκες.

– Ποια είναι η διαφορά του δικού σας συνδυασμού από τους υπόλοιπους; Γιατί ο δημότης να ψηφίσει τη Μαρία Οικονομάκου και την ομάδα του “Καλαμάτα Ξεκινάμε”;
Σας βεβαιώνω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Καθένας μας έχει μια παρουσία στα κοινωνικά πράγματα μέχρι σήμερα, η οποία τον χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητα και άνθρωπο. Θεωρώ ότι μέτρο αξιοπιστίας των λόγων κάθε υποψηφίου, είναι το μέχρι τώρα στίγμα του στο χώρο της επαγγελματικής και κοινωνικής του δραστηριότητας.
Εμείς, τόσο σαν άτομα, όσο και σαν σύνολο συνδυασμού, θεωρούμε ότι επιδεικνύουμε τη δέουσα εκείνη σοβαρότητα, εντιμότητα και γνωστική επάρκεια για την ανάληψη των ευθυνών του Δήμου.
Εγώ, μάλιστα, σαν επικεφαλής της ομάδας μας, έχω αποδείξει ότι η ανάμιξή μου στα κοινά της πόλης, υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικούς σχεδιασμούς.
Υπηρέτησα τον συνδημότη μου, σαν πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του και τις εκλογικές του προτιμήσεις. Ιεράρχησα τις δράσεις μου, με κριτήριο μόνο το δημόσιο συμφέρον. Υπήρξα αποτελεσματική σε όποιον τομέα και αν ασχολήθηκα. Έχω τη τιμή να με πιστεύουν και να με ακολουθούν άνθρωποι, που με θεωρούν συνεργάτη τους και φίλη τους. Διεκδίκησα και πέτυχα. Σχεδίασα και υλοποίησα. Δεν είναι εγωιστικό να λες ότι αποδεδειγμένα μπορείς να διαχειριστείς τα δημοτικά πράγματα καλύτερα, αποτελεσματικότερα, με αξιοπιστία στο λόγο σου και αξιοπρέπεια στην παρουσία σου, απέναντι στους συνδημότες σου.    

-Ποιο είναι το μήνυμά σας για τη νέα γενιά και πως η Καλαμάτα θα γίνει περισσότερο φιλική για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια;
Τα παιδιά είναι το αποτύπωμά μας στη ζωή. Και είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για το μέλλον που τους προετοιμάζουμε. Δεν ευθύνονται οι νέοι για την κατάσταση της οικονομικής κατάρρευσης, που σαν χώρα βιώνουμε για μεγάλο διάστημα τώρα. Πρέπει να απολογηθούμε σε αυτούς για το ότι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν μαζικά προς αναζήτηση καλύτερης προσωπικής και επαγγελματικής τύχης. Είναι άλλωστε λογικό γιατί έχει πια κλονιστεί κάθε εμπιστοσύνη τους στην πολιτική και στους πολιτικούς.
Στο βαθμό που θα μπορούσα να με νιώσουν αξιόπιστη απέναντι τους, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια μου, σαν νέας Δημάρχου, στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και προόδου του δήμου μας, θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί περιβάλλον που θα παρέχει κίνητρα σε αυτούς να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους.
Να είναι βέβαιοι ότι θα κάθονται μαζί μου στο τραπέζι των συσκέψεων του δήμου για την ανεύρεση λύσεων σε εκείνα που ο δήμος μπορεί να τους προσφέρει. Καλώ την νεολαία να πάρει την τύχη του δήμου μας στα χέρια της, προσερχόμενη να ψηφίσει μαζικά στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΟι εντυπώσεις των άλλων

maria2.jpg

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας απευθυνθήκαμε και σε άλλους ανθρώπους. Ας δούμε τι υποστηρίζει ένας από αυτούς για τη Μαρία Οικονομάκου.
” Όταν γνώρισα την Μαρία Οικονομάκου  ήμουν Γενικός Διευθυντής στον ΑΝΤΕΝΝΑ Αθηνών και είχα γνωρίσει στη δημοσιογραφική μου πορεία κόσμο και κοσμάκη από τις κυβερνήσεις και τη Βουλή μέχρι τους Δήμους και τις Νομαρχίες.
Άνθρωπο σαν την Κα Οικονομάκου δύσκολα είχα συνάντηση. Όμορφη, υπεύθυνη, πρόσχαρη και σοβαρή ταυτόχρονα. Μα πάνω από κάθε άλλο ανθρώπινη.
Ήταν κάποια και γι’ αυτό δεν το έπαιζε  «ξέρεις ποια είμαι εγώ». Και πολύ κοντά στις ανάγκες των ανθρώπων.
Ενδιαφερόταν  τόσο για τον καθένα που τη χρειαζόταν, που έλαμπε από χαρά, όταν τον βοηθούσε. Μετά την είδα σαν υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων στο Δήμο της τυχερής Καλαμάτας, που την είχε, να υπερβάλει σε δράση για τον τόπο της και τους ανθρώπους του. Τώρα  βάζει  για Δήμαρχος , ώριμη πια στα αυτοδιοικητικά.
Λυπάμαι που δε μπορώ να την ψηφίσω, ως Αθηναίος και που δε θα την απολαύσω σαν άρχοντα  του τυχερού τόπου που την έχει πολίτη. Κάθε επιτυχία στη Μαρία και κάθε χαρά στη Καλαμάτα”.

Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Δημοσιογράφος πρώην Γενικός Διευθυντής  ΑΝΤΕΝΝΑ