Μαρία Οικονομάκου – Υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας

 

Η Μαρία μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Ο πατέρας της, Ηλίας Οικονομάκος, μανιάτης στην καταγωγή, ήταν γνωστός σε όλη την πόλη για το ήθος του και τη συμμετοχή του στα κοινά και φρόντισε να εμφυσήσει τις αρχές της σκληρής δουλειάς, ευθύτητας και αυτοσεβασμού και στα παιδιά του.

Η Μαρία αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο. Πέρασε στη Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς (σημερινό ΠΑΠΕΙ) αλλά τελικά αποφάσισε να σπουδάσει Φιλολογία στη Σχολή Μοντέρνων Γαλλικών του Πανεπιστημίου της Λωζάνης (L’École de Français Moderne de l’Université de Lausanne), στην Ελβετία.

Στην συνέχεια επέστρεψε στην Καλαμάτα όπου και εργάστηκε σαν καθηγήτρια Γαλλικών σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών ενώ για μερικά καλοκαίρια εργάστηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα. Παντρεύτηκε και το 1994 απέκτησε ένα γιο, τον Παντελή.

Από το 2006, ως ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα, ήρθε σε επαφή με τα κοινά μετά την εκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο, ξεκινώντας μια πορεία 13 χρόνων προσφοράς στα κοινά από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Συνολικά, η Μαρία έχει υπηρετήσει σαν Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας – παρόλα αυτά η οικογένεια της και οι φίλοι πάντα λένε οτι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει ξεχάσει την καταγωγή του και ούτε έχει ξεχάσει για ποιούς αγωνίζεται.

Το 2015, μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, η Μαρία εργάστηκε σκληρά για να βεβαιωθεί πως σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι θα έχουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας. Παρόλο που δεν εξελέγη, η Μαρία απέσπασε σημαντικότατο ποσοστό ψήφων.

Το 2019, έχοντας γίνει η πλέον δημοφιλέστερη τοπική πολιτικός, η Μαρία κατάλαβε πως ήταν ώρα για μια νέα σελίδα για τον τόπο. Ανακοινώνοντας τον Συνδυασμό ‘Καλαμάτα Ξεκινάμε’ , η Μαρία ζητεί την ψήφο και την εμπιστοσύνη του κόσμου για να γράψει μαζί με τους δημότες της ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Δήμου.